Algemene voorwaarden

Betalingen

Bij reservatie betaalt de huurder onmiddellijk 30 % van de ontvangen factuur. Het saldo moet uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode betaald zijn.

Na ontvangst van het saldo stuurt Ardechevakantie.be u de informatie over uw vakantiewoning toe (adres, naam contactpersoon, route etc.)
De sleutel blijft eigendom van de verhuurder. Bij verlies, diefstal of enige andere wijze van verloren gaan van de sleutel is de huurder een bedrag verschuldigd van 100 €. Dit zal worden verrekend met de waarborg.

Indien het saldo niet binnen de gestelde termijn betaald is, heeft Ardechevakantie.be het recht de reservering te annuleren. De annuleringsbepalingen (zie onder) blijven in dit geval onverminderd van toepassing.

Diversen 

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Indien men een dubbelwoonst niet volledig huurt, geeft men er zich rekenschap van dat het zwembad dient gedeeld te worden met de huurder van het andere deel.

Maximaal aantal personen

Het is niet toegestaan een huis met meer personen te betrekken dan bij de reservering is overeengekomen. Zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de eigenaar is het verboden om andere gasten te laten overnachten in of bij het huis (tent of mobilhome). Dit wordt in Frankrijk beschouwd als “camping sauvage” oftewel wildcamperen. Bij het niet nakomen hiervan wordt de borgsom volledig ingehouden. Indien een dubbelwoonst wordt gehuurd, mag het meubilair en de inboedel niet gemixt worden.

Wijzigingen

Voor elke wijziging in een reeds gedane boeking, wat betreft aantal personen en betalingsregeling, kan Ardechevakantie.be administratiekosten berekenen. Wil de huurder een andere woning boeken of de overeengekomen periode wijzigen, dan wordt dit als annulering beschouwd.

Waarborgsom

Bij elk huis betaalt huurder een waarborgsom :

Onmiddellijk 30 % samen met het voorschot en de resterende 70 % met de betaling van het saldo van de huursom.
U ontvangt deze waarborgsom 2 weken na uw vertrek uit het huis terug op uw bankrekening.

Eventuele schade aan huis en inboedel worden met deze waarborgsom verrekend. Indien het huis niet borstelschoon is bij uw vertrek mogen er extra schoonmaakkosten afgetrokken worden.

Aankomst en vertrek

Aankomst tussen 16 en 20 uur. Vertrek uiterlijk 10 uur. Soms kan hiervan worden afgeweken (bij akkoord van de eigenaar).

Wisseldag

Is afhankelijk van de woning  is zaterdag of zondag wisseldag.
Afhankelijk van het seizoen(laagseizoen) kan dit, in samenspraak met verhuurder,  aangepast worden.

Zorg, schade en bijkomende kosten

De toegang tot het gehuurde mag u ontzegd worden als u zich niet als een goede huurder gedraagt.
U dient met respect om te gaan met huis en tuin. Mocht er iets stuk gaan meldt dit dan direct aan de eigenaar. U bent aansprakelijk voor de veroorzaakte schade.

Het zwembad mag niet gebruikt worden tijdens het laagseizoen (= afgedekt) aangezien dit ernstige schade kan veroorzaken.

Bijkomende kosten (elektriciteit, verwarmingskosten, etc…) in het laagseizoen worden na vertrek verrekend met de waarborg.

Controle

Bij aankomst kijkt de huurder of alles in orde is, zodat eventuele tekortkomingen, storingen of gebreken direct gemeld en verholpen kunnen worden. Meldingen dienen onmiddellijk na aankomst gedaan te worden (binnen 12 uur) anders bent u aansprakelijk voor eventuele schade.

Wettelijke aansprakelijkheid

Huurder is aansprakelijk voor alle schade die tijdens zijn huurperiode is ontstaan (dus ook brand, ed)
Praktisch elke Belgische en Nederlandse brandverzekering heeft hiervoor een buitenlanddekking in de polis opgenomen.

Gelieve uw polis hierop te controleren en indien nodig aan te passen.

Annulering door huurder

Bij annulering meer dan 42 dagen voor aanvang van de huurperiode is 30% van de huursom verschuldigd met een minimum van 100 euro.

Bij annulering vanaf 42 dagen tot 28 dagen voor aanvang van de huurperiode is 60% van de huursom verschuldigd. Bij annulering vanaf 28 dagen tot de dag voor aanvang huurperiode is 90% van de totale huursom verschuldigd.

Bij annulering op de dag van aankomst of later (of bij voortijdige beëindiging van het verblijf) is de gehele huursom verschuldigd.

In dit verband is een annuleringsverzekering raadzaam.

Annulering door Ardechevakantie.be

Indien Ardechevakantie.be genoodzaakt wordt een woning te annuleren (bijv bij extreme droogte, brand, overstroming, waterleiding- en elektriciteitsstoring etc) , zal huurder hiervan zo spoedig mogelijk in kennis gesteld worden, indien mogelijk met een of meer alternatieven. Bij het niet aanvaarden van een alternatief door de huurder betaalt Ardechevakantie.be het reeds door de huurder betaalde bedrag terug. Huurder kan Ardechevakantie.be niet aansprakelijk stellen voor enige andere kosten.

Aansprakelijkheid Ardechevakantie.be

Ardechevakantie.be is aansprakelijk voor een goede uitvoering van de huurovereenkomst. Indien door overmacht (natuurgeweld, atoomreacties, brand, oorlog, etc) of door andere oorzaken waaraan Ardechevakantie.be geen schuld heeft de huurovereenkomst niet of slecht uitgevoerd kan worden, is Ardechevakantie.be niet aansprakelijk.

Ardechevakantie.be is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, schade of letsel, toegebracht aan persoonlijke eigendommen van huurder aan het vakantiehuis en inventaris.

5 / 5

Prachtige gîte voor 2 personen proper en net alles was aanwezig.
Adembenemend uitzicht over de streek en zeer rustig.
De contactpersonen daar ter plaatse en in België zeer vriendelijk en direct antwoord bij vragen.
Wij hebben een weekje genoten in deze gîte.
Topvakantie!

Lees meer

Een ervaring van

Alex Ackermans

van: 16/04/2023 tot: 23/04/2023

5 / 5

Een plek om nooit te vergeten!
Het uitzicht is zo mooi dat we terug moesten komen. We zijn hier dan ook voor de tweede keer.
Elke ochtend bij het openen van de deur een paradijselijk uitzicht.
De gite is voor twee personen perfect . Brandschoon en alles aanwezig.
Prima bedden.
Het buitenzwembad is heerlijk groot .
Kortom , een plek om naar terug te gaan.

Lees meer

Een ervaring van

Marga Schipper

van: 17/09/2022 tot: 24/09/2022

4 / 5

Aangenaam verblijf in een vrij volledig ingericht vakantiehuis.
Mooie natuur in de onmiddellijke omgeving, ideaal om tot rust te komen.
We konden nog net genieten van het buitenzwembad. Fijne ervaring voor herhaling vatbaar!

Lees meer

Een ervaring van

William Van de Voorde

van: 10/09/2022 tot: 17/09/2022

5 / 5

We hebben een heerlijke vakantie gehad in de gite van Mas de Vignal. Een heerlijk rustige locatie, prachtig gelegen met ver uitzicht over de vallei en richting de heuvels. Het “eigen” zwembad was ook geweldig. De ontvangst was goed en duidelijk en ook gedurende snel en prettig contact als we even een vraag hadden. Het huisje was compleet en zeer schoon en van alle gemakken voorzien.
Voor de EV-rijders: in Les Vans, op 10-15 minuten rijden staat een 50kW DC-lader! AC-laders zijn er in de buurt ook voldoende. Dichtstbijzijnde staan (2) in Lablachere.
We hebben zeker de intentie om hier terug te komen! Een aanrader dus.

Lees meer

Een ervaring van

Mark Lamers

van: 28/08/2022 tot: 03/09/2022

4 / 5

Het verblijf was naar volle tevredenheid. Mooie locatie, Mooi appartement en heerlijk zwembad. Alles was zoals het hoort te zijn bij aankomst.

Lees meer

Een ervaring van

Marcel Wehrens

van: 13/08/2022 tot: 20/08/2022

5 / 5

Wij hebben opnieuw een super vakantie gehad in dit prachtige huis. Dit huis is gewoon perfect, voorzien van nodige comfort, goed uitgeruste keuken en bbq (ja wij koken graag lekker), mooi zwembad en magnifiek uitzicht. Wij hadden graag dat uitzicht meegenomen naar huis, maar jammer dat gaat niet.

Lees meer

Een ervaring van

Geert Tommelin

van: 21/08/2022 tot: 28/08/2022

5 / 5

ons verblijf was zeer fijn.
net huisje en prima faciliteiten.

Lees meer

Een ervaring van

dennis blokland

van: 13/08/2022 tot: 20/08/2022

4 / 5

Zeer mooi huisje, prachtige locatie qua zicht maar ook qua rust
Alle voorzieningen aanwezig en niet zo ver af van klein superetje (met oa brood) maar ook enkel 10min rijden naar Les Vans.
Ook heel mooie wandeling kunnen doen (11km) vertrekkende vanaf huisje.
Indien het lukt komen we hier zeker nog terug.

Lees meer

Een ervaring van

Geert Desancte

van: 21/08/2022 tot: 28/08/2022

4 / 5

Zeer knap huisje met prachtig zwembad en uitzicht!

Lees meer

Een ervaring van

Maarten Dhollander

van: 13/08/2022 tot: 20/08/2022

4 / 5

Knappe omgeving, leuk huisje met zalig zwembad.

Lees meer

Een ervaring van

Maarten Dhollander

van: 06/08/2022 tot: 13/08/2022

5 / 5

Leuk huisje, komen hier al vele jaren.

Alles netjes en proper.
Goede ontvangst.
Alles aanwezig om u te amuseren.

Lees meer

Een ervaring van

Koen Goyens

van: 06/08/2022 tot: 13/08/2022

5 / 5

Een fantastische week gehad! Prachtig huis met een prachtige zwembad. In het begin wel moeilijk te vinden omdat Google maps het niet exact vond maar daarna een heel goede vakantie gehad.

Lees meer

Een ervaring van

Tineke Govaert

van: 06/08/2022 tot: 13/08/2022

5 / 5

Lees meer

Een ervaring van

Kenny Dendauw-Imbo

van: 30/07/2022 tot: 06/08/2022

4 / 5

Lees meer

Een ervaring van

hilde wouters

van: 16/07/2022 tot: 30/07/2022

4 / 5

Super, prachtig!

Lees meer

Een ervaring van

Lies Vanmeenen

van: 23/07/2022 tot: 30/08/2022

5 / 5

Fantastisch huis voor 10 personen met prachtig zicht op de vallei van Les Vans. Zeer comfortabel en ruim ingericht. Veel activiteiten mogelijk in de nabije omgeving: fietsen op rustige wegen ook in de schaduw, wandelen in natuurpark Bois de Païolive, kayak op de Chassezac, Via Corda (lijkt op Via Ferrata), bezoek aan gezellige markt, verschillende grotten om te bezichtigen in de omgeving,… Of lekker niks doen aan het zwembad. Keuze uit vele lekkere restaurants in de buurt waar je ook terecht kunt met 10 personen: Le Carmel, Le C4, Le Comptoir de Payzac,… Dit laatste etablissement is slechts 2km hogerop gelegen en is ideaal om ‘s morgens brood te gaan halen. Er is ook een klein winkeltje bij. En het zijn heel vriendelijke mensen daar!
Een aanrader en wij komen zeker terug!!😃

Lees meer

Een ervaring van

Christine Buyck

van: 10/07/2022 tot: 17/07/2022

4 / 5

Een fijn groot huis.
Voldeed aan omschrijving.

Lees meer

Een ervaring van

Conny

van: 25/06/2022 tot: 01/07/2022

5 / 5

Very nice place
I really recommend this place to spend nice vacations in Ardèche!

Lees meer

Een ervaring van

Simon Hautdidier
5 / 5

c était superbe
tres bien

Lees meer

Een ervaring van

Said
5 / 5

Uitstekende locatie en prachtig huis! De inrichting van het huis (we verbleven er met 11 personen begin juli 2018) is prima en biedt voldoende privacy. Het zwembad, het petanqueplein, de buitenkeuken, het ruime overdekte terras, liet ons ten volle genieten. De keuken nodigt uit om aan de slag te gaan.

De weg naar de villa is smal en kronkelig : heeft zijn charme , maar je moet er wel een beetje opletten.

Goede uitvalsbasis om de streek te verkennen.

Kortom een aanrader.

Lees meer

Een ervaring van

Mirel Holderbeke

van: 01/07/2018 tot: 08/07/2018

4 / 5

Prachtig zicht op het dal. Geweldige keuken en voldoende gerief. Ook goede bedden.
We genoten van een weekje fietsvakantie, enige nadeel was de laatste lange fietsklim naar ons mooie stekje op het einde van de rit.

Lees meer

Een ervaring van

Marijke Geenen

van: 21/06/2020 tot: 28/06/2020

5 / 5

Gewoon TOP !! De rust, de streek, het zwembad, het uitzicht en vakantiehuisje alles prima in orde!!
Voor ons een week leven zoals God in Frankrijk, spijtig dat we niet langer konden blijven …..
Een echte aanrader !!!

Lees meer

Een ervaring van

Ghislain Casier

van: 09/06/2019 tot: 16/06/2019

5 / 5

In augustus verbleven we een weekje in dit mooie vakantiehuis. Het was geweldig! Adembenemend uitzicht en een prachtige omgeving. Ideaal verblijf voor een vakantie met vrienden en familie. Wij gaan heel graag nog eens terug.

Lees meer

Een ervaring van

fam Somers

van: 02/08/2020 tot: 09/08/2020

4 / 5

We verbleven er de eerste week van augustus met onze kinderen en kleinkinderen. We hebben volop genoten van het prachtige infinity zwembad en het wijdse uitzicht. Een top locatie met alles er op en er aan.

Lees meer

Een ervaring van

Philippe en Gilly

van: 02/08/2020 tot: 09/08/2020

4 / 5

Een paradijselijk plekje !
Zo mooi kom je zelden tegen.
Wij hebben 14 dagen in de Gite vertoeft.
Het heeft een zeer complete inrichting.
We waren aangenaam verrast .
Het uitzicht is elke dag een cadeautje .
We zijn heerlijk tot rust gekomen.
Het zwembad was een dagelijks feestje .
Alles is schoon en fris . Dat was een van de redenen om deze gite te boeken . Het voldeed volledig aan onze verwachtingen.
Je moet geen hekel aan auto rijden hebben.
Je zit echt boven op een berg . Het dorp is op ruim 10 min rijden.
We zijn met pijn in ons hart vertrokken.
De communicatie met de eigenaren verliep uitermate prettig .

Lees meer

Een ervaring van

Jan Marga Aart

van: 05/09/2021 tot: 12/09/2021